Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Veszélyek

2008.02.23

Veszélyes helyzetek

Sérülések: A kisebb sérülések házilag is elláthatóak. Ha macskád komolyabb sérülést szenved, vidd állatorvoshoz.

Égési sérülések: Ha a macska megégett, az égett felületet bő, hideg vízzel kell leöblíteni. Segít. Ha levendulaolajjal kezelve az égett rész. Ha az állat nagyon megégett, vagy ha füstmérgezést kapott vidd állatorvoshoz!

Fulladásveszély: A macskáktól távol kell tartani a nylon zacskókat, mert szeret bennük játszni, és akár belegabalyodhat, vagy belefulladhat. Ne legyen a macska közelében hegyes, apró dolog, Mert lenyelheti. Ha mégis lenyel valamit, és fuldokol tőle, tartsd fejjel lefelé az állatot, hátát kicsit ütögesd meg.

Megfázás: Ha macskád didereg, tappancsai hidegek, vidd melegebb helyre, szárítsd meg, ha vizes. Figyeld jól, nem rosszabodik-e a helyzet, mert ha igen, akkor vidd állatorvoshoz!

Áramütés: A játékos cicák szeretnek játszani vezetékekkel, kíváncsiak a konnektorokra. Sajna, a legtöbb áramütés halállal végződik. Enyhébbnél égési sérülések lépnek fel, melyeket úgy kell kezelni, mint az égési sérüléseket: Kisebb sérülést vízzel átmosni, esetleg kenőccsel bekenni. Súlyos balesetnél állatorvoshoz kell vinni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.